28 iulie 2021 - 03:24

VISUL LUI CEAUSESCU DE REDUCERE A HRANIRII POPULATIEI S-AR PUTEA IMPLINI IN CURAND

În 2030, alimentele ar putea să arate și să aibă un gust diferit fata de ceea ce consumați astăzi. Proteinele alternative ar putea fi răspunsul la problemele de mediu cum ar fi defrișările și poluarea, și asta nu este totul potrivit experților care au lucrat în Laboratorul Viitorului la Sial Paris 2018.

Aplicațiile mari de date și diete pot prescrie o dietă personalizată pentru fiecare persoană individual, potrivit nevoilor organismului. De asemenea, roboții se pot transforma în “bucătari” utili în jurul casei dumneavoastra sau în restaurante, învățând retetele direct de la bucatari.

Deschizand o paranteza, sa ne aducem aminte ca si Ceausescu concepuse un program intitulat generic “de la fiecare dupa posibilitati, fiecaruia dupa necesitati”, asta insemnand ca munca va fi fost prestata dupa puterile si capacitatile individuale (la maxim, bineinteles) iar hranirea, strict dupa nevoia fiecaruia, fara risipa. In acest sens, masa urma sa fie luata in cantine, ca metoda generala. Planul a fost stopat insa de revolutie.

Urmăriți cum ar putea să arate Planeta Alimentară peste un deceniu, în acest scurt videoclip.