Vișu-Iliescu: Ne așteptăm să înceapă o nouă sesiune de depunere de proiecte pentru tinerii fermieri

32

tractor_tanarDacă valoarea totală nerambursabilă a cererilor de finanțare depuse până în prezent prin Submăsura 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”, componenta de zona non-montană, se apropie de nivelul maxim al sumei pentru care se pot primi cereri de finanțare în acest an, pentru componenta montană mai sunt încă fonduri de solicitat de către tinerii fermieri, după cum au anunțat reprezentanții AFIR și a confirmat președintele Asociației Tânărul Fermier, Marian Vișu-Iliescu, pentru AGRO TV.

“Blocajul a apărut la Submăsura 6.1- Sprijin pentru tinerii fermieri pe zona nemontană. Pentru zona montană pentru care sunt alocați circa 30 de milioane de euro mai sunt fonduri. Tinerii din zona montană au dificultăți la înregistrarea animalelor,fiindcă mulți nu au avut animalele înscrise la APIA, așa că au probleme la completarea dosarelor ce trebuie depuse pentru fonduri europene”, a explicat Vișu-Iliescu.

Acesta a ținut să îi încurajeze pe cei care vor să acceseze fonduri prin măsura destinată tinerilor fermieri și i-a asigurat că în perioada ianuarie-februarie va fi deschisă o nouă sesiune de depunere de dosare pentru ei, după cum l-au anunțat reprezentanții AFIR.

 

 

 

Citește și

Cmentariile sunt închise