Viorica Dăncilă: Veste bună pentru România: Dezvoltarea rurală urcă în topul priorităților CE

14

viorica_dancila17Viorica Dăncilă,  vicepreședintă a Comisiei pentru agricultură și dezvoltare rurală din Parlamentul European, salută vestea potrivit căreia Executivul european va acorda dezvoltării rurale o importanță mai mare în următorul cadrul financiar multianual.

Eurodeputata subliniază că accelerarea politicilor de dezvoltare rurală de către Comisia Europeană reprezintă ‘o veste foarte bună’ pentru România, o țară cu mulți locuitori în mediul rural.

“România, alături de mai multe regiuni din Estul Europei, a primit o veste foarte bună, odată cu anunțul făcut de comisarul european pentru Politică regională, Corina Crețu. O abordare mai echilibrată a Comisiei între dezvoltarea urbană și cea rurală va veni extrem de mult în ajutorul României, un stat în care aproape jumătate din populație locuiește în mediul rural.

Era momentul ca acest mediu insuficient dezvoltat în multe regiuni din punct de vedere al infrastructurii, al accesului la Educație și Sănătate, al standardului de viață în general, să urce în topul priorităților Comisiei Europene. Dezvoltarea rurală nu înseamnă doar locuri de muncă, infrastructură, industrii și servicii mai bune, ci înseamnă inclusiv combaterea sărăciei. Este o problema pe care am ridicat-o în repetate rânduri alături de mai mulți colegi din Comisia pentru agricultură și dezvoltare rurală din Parlamentul European și salut faptul că doamna comisar Corina Crețu, alături de comisarul responsabil pentru agricultură, se angajează să reducă decalajul de dezvoltare urban-rural”, afirmă Viorica Dăncilă. (Sursa foto: facebook.com)

Citește și

Cmentariile sunt închise