Viorica Dăncilă: Reforma PAC a intrat în linie dreaptă

10

viorica-dancila

Parlamentul European, Consiliul de Miniştri al Uniunii Europene şi Comisia Europeană au ajuns la un acord pentru a finaliza reforma Politicii Agricole Comune (PAC) pentru perioada 2014-2020, acord parafat printr-un vot final pozitiv și în Comisia de Agricultură și dezvoltare rurală de la Bruxelles.

Politica Agricolă Comună reprezintă una din cele mai importante politici comunitare, atât în ceea ce privește producerea, procesarea și comercializarea produselor agricole în UE, cât și în privința dezvoltării rurale, cu scopul de a asigura necesarul de alimente în Europa.

„Este îmbucurătoare această atitudine a colegilor mei din Comisia de agricultură de a fi pe aceeași lungime de undă, atunci când este vorba despre proiecte vitale Europei, așa cum este Politica Agricolă Comună” , a declarat europarlamentarul Viorica Dăncilă, prezentă la votul din comisie.

Politica Agricolă Comună presupune, dincolo de efectul general al dezvoltării durabile și pârghii concrete pentru tinerii fermieri, diferențele pentru nivelurile de ajutor vor fi reduse de la o fermă la alta, iar sprijinul pentru zonele defavorizate va fi unul constant și vizibil. Cum este normal, acest proiect va duce și la responsabilizarea fermierilor care vor trebui să integreze în munca lor și respectarea a trei practici agricole benefice pentru mediul înconjurător: diversificarea culturilor, întreţinerea permanentă a pajiştilor şi conservarea zonelor de interes ecologic, aceasta din anul 2018.

În cadrul şedinţei de ieri, 30 septembrie, la Comisia de Agricultură şi Dezvoltare Rurală din Parlamentul European s-a dat votul final pe cele patru pachete importante ale Politicii Comune Agricole: plățile directe acordate fermierilor prin scheme de sprijin în cadrul politicii agricole comune, organizarea comună a piețelor produselor agricole, sprijinul pentru dezvoltare rurală acordat din Fondul european agricol pentru dezvoltare rurală (FEADR) şi finanțarea, gestionarea și monitorizarea politicii agricole comune. (Sursa: fabricadecarne.ro)

Citește și

Cmentariile sunt închise