Viorica Dăncilă: Reducerea TVA la produsele alimentare va aduce beneficii atât producătorilor, dar mai ales consumatorilor

26

dancila_albEurodeputata Viorica Dăncilă salută propunerea Guvernului Ponta din Noul Cod Fiscal, care prevede reducerea la 9% a TVA la carne, pește, legume și fructe, începând cu 1 ianuarie 2016.

‘Reducerea TVA la produsele alimentare reprezintă un angajament pe care Guvernarea Ponta și l-a luat în 2012 și pe care, iată, îl îndeplinește. Prin această măsură, consumatorii vor beneficia de prețuri mai mici, deci le vor rămâne mai mulți bani în buzunar la finalul fiecărei luni, iar evaziunea fiscală va scădea. De asemenea, producătorii români vor beneficia din plin de această măsură, deoarece vor putea veni pe piață cu prețuri mai atractive.

Am speranța că, prin această măsură, românii să se orienteze mai mult spre alimente produse pe plan local, iar pe rafturile supermarketurilor să vedem cât mai multe alimente românești, în locul celor de import’, a declarat Viorica Dăncilă.

Citește și

Cmentariile sunt închise