Viorica Dăncilă: Fondurile europene din România

22

dancila_albEuroparlamentarul Viorica Dăncilă, vicepreședintă a Comisiei pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală din Parlamentul European, a condus discuțiile cu membrii delegației Grupului S&D din Comisia pentru Dezvoltare Regională a Parlamentului European (REGI), care au efectuat recent o vizită de lucru în România.

Tema discuțiilor a fost dezvoltarea regională și situația fondurilor europene în România.

În cadrul discuțiilor au fost abordate teme de interes atât pentru România, dar și pentru activitatea Comisiei, precum absorbția fondurilor europene și situația Programelor Operaționale sau Master Planul pe Transport.

„Mă bucur că pe agenda discuțiilor s-a aflat inclusiv situația fondurilor europene, deoarece este un domeniu în care România a evoluat mult în ultimii trei ani, cunoscând un ritm accelerat de creștere a ratei de absorbție. Trebuie să depunem toate eforturile pentru a ne încadra în intervalul de 60-80 la sută absorbție pe actuală perioada de programare. Este ultimul an în care mai putem cheltui banii alocați de UE pentru perioada de programare 2007 — 2013”, a declarat Viorica Dăncilă.

Citește și

Cmentariile sunt închise