Viorica Dăncilă: Etichetarea produselor alimentare trebuie să se facă echilibrat

35

viorica_dancilaEuroparlamentarul, Viorica Dăncilă, vicepreședinte al Comisiei pentru agricultură din Parlamentul European, susține că etichetarea produselor alimentare nu numai că este necesară, dar contribuie și la ajutarea consumatorului de a face o alegere în cunoștință de cauză.

„Primul obiectiv al etichetării alimentelor este de a furniza informații coerente și transparente, astfel încât consumatorul să facă o alegere în cunoștință de cauză. Multe companii europene răspund acestei așteptări prin furnizarea de informații privind originea produsului, ca o practică voluntară’, susține europarlamentarul social democrat, care este de părere că abordarea unei ‘măsuri care se potrivește tuturor’ impunând  etichetarea obligatorie a originii cărnii utilizate ca ingredient în alimentele procesate, ar avea consecințe negative severe asupra fabricanților de alimente, a fermierilor, retailerilor și consumatorilor, ar crea probleme semnificative în lanțul de aprovizionare, ducând la posibile întreruperi și ineficiente majore, cu potențial de creștere a prețurilor la consumator și a risipei de alimente”.

Viorica Dăncilă mai spune că toate acestea ar putea avea ca rezultat un lanț alimentar european mai puțin competitiv.

„În ceea ce privește consumatorul, trebuie să se identifice o măsura echilibrată care să asigure informarea acestuia, dar fără creșteri semnificative ale prețurilor produselor din carne sau a creșterii poverii administrative atât pentru autorități cât și pentru operatorii din sectorul agro-industrial, care se confruntă deja cu dificultăți financiare datorate crizei economice”, mai spune europarlamentarul  care consideră că pentru sustenabilitatea lanțului alimentar este oportună etichetarea voluntară.

Citește și
1 Comentariu
  1. […] “În ceea ce privește consumatorul, trebuie să se identifice o măsura echilibrată care să asigure informarea acestuia, dar fără creșteri semnificative ale prețurilor produselor din carne sau a creșterii poverii administrative atât pentru autorități cât și pentru operatorii din sectorul agro-industrial, care se confruntă deja cu dificultăți financiare datorate crizei economice”, mai spune europarlamentarul  care consideră că pentru sustenabilitatea lanțului alimentar este oportună etichetarea voluntară. sursa: agro-tv.ro […]

Cmentariile sunt închise