21 ianuarie 2022 - 07:40

Viorel Nica (LUAR): Dezastru. Se cară apă cu cisternele pompierilor pentru animale

nicaViorel Nica, unul dintre cei mai puternici fermieri români, a făcut un apel la autorităţi pentru găsirea unor soluţii pentru sprijinirea irigaţiilor şi a fermierilor, puternic afectaţi de seceta şi căldura din ultima perioadă. 

„Pentru noi, ca fermieri este important să se ia măsuri. Am făcut unele intervenţii pe baza măsurilor 4.3, care privesc irigaţiile, dar nu am reuşit prea multe, aşa că suntem la anaghie în acest moment, iar caniculele diurne şi nocturne ne afectează puternic. Sperăm să primim nişte ajutoare pentru irigaţii începând din septembrie. Ar trebui ca Ministerul Agriculturii să nu îşi facă timp de concediu până nu rezolvă această problemă. Gândiţi-vă că se pierd sute de hectare. Nu vreau să dau cifre pentru o eventuală subvenţie, dar ştiu că aceştia ar putea fi găsiţi. În acest moment, se cară apă cu cisternele pompierilor pentru animale, ce să mai spunem de culturi?”, a povestit Nica.

Viorel Nica este unul dintre cei mai importanţi fermieri din România şi conduce o exploataţie de peste 3.500 de hectar în care sistemul de irigare funcţionează din  19 aprilie.