Viorel Nica: În zonele irigate am obţinut câte 8 tone de grâu/hectar, în timp ce vecinii au obţinut abia 3

irigatii_dViorel Nica este unul dintre cei mai cunoscuţi fermieri români. El a afirmat în cadrul “Jurnalului de agricultură” de marţi seara că irigaţiile le sunt absolut necesare agricultorilor. “În zonele cu lipsă de precipitaţii merită să faci un asemenea sistem, chiar dacă acesta consumă energie foarte multă şi unii spun că devine nerentabil din această cauză”, a spus el.

Nica a mai declarat că el a obţinut o producţie de 8 tone/hectar, la grâu, în zonele irigate, în timp ce vecinii săi, care nu au avut acces la un sistem de irigaţii, au obţinut doar 3 tone/hectar, adică de trei ori mai puţin. Din acest motiv el a sugerat Ministerului Agriculturii să forţeze modernizarea sistemului şi extinderea sa, fiindcă irigaţiile nu sunt un moft, ci sunt vitale pentru agricultorul român.

În această perioadă, în România se irigă cca. 300.000 de hectare şi sunt multe alte amenajări care nu sunt sub tutela ANIF, deci nu sunt monitorizate, iar suprafaţa irigată se va extinde în continuare, potrivit afirmaţiilor fermierului.

 

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult