Viorel Morărescu (MADR): Au fost impuse limite pentru producătorii de produse tradiționale

mancaretraditionalass

Producătorii de produse tradiționale s-au întâlnit cu reprezentanții Ministerului Agriculturii pentru a discuta pe marginea noilor reglementări privitoare la atestarea, marcarea și controlul produselor de pe piața de profil.

Prezent la întâlnire, reprezentantul MADR, Viorel Morărescu, a anunțat că, pentru a stopa invazia de produs tradiționale false pe piață, s-a luat decizia să fie fixate limite pentru cei care operează în acest sector. Astfel, limita maximă de produse este de 150 kg/litri/produs/zi pentru cei care fabrică un singur tip de produse și de 400 kg/litri/zi, pentru cei care obțin mai multe tipuri de produse.  Limitele au fost calculate luându-se în calcul cele 365 de zile ale anului, pentru a nu-i defavoriza pe producătorii care sunt dependenți de fluxurile de mărfuri de sezon, a precizat Morărescu.

Acesta a mai declarat că: “Pentru producătorii din domeniul panificației a fost impusă o limită de 300kg/zi, pentru cei care fabrică un singur produs, respectiv 800 kg/zi, pentru cei care au o ofertă mai variată.  Sunt cantități rezonabile din care să poată fi acoperite costurile unei afaceri”, a conchis Morărescu.