VINURILE DIN DOBROGEA, INTERESANTE PENTRU CHINEZI

Un alt domeniu de interes comun pentru relația de cooperare dintre Tulcea și Suhzou cred că este agricultura, mai ales că județul Tulcea se mândrește cu produse agricole de calitate bună, care se bucură de apreciere pe piața externă.

Unul dintre cei doi producători majori de vin din județul Tulcea, Alcovin Măcin (care are în administrare 1200 de hectare de teren agricol și 300 de hectare de viță de vie), exportă deja vin pe piața chineză și a beneficiat de premii recunoscute la nivel internațional, spune Serghei Cozma, administratorul societății.

‘Avem vinuri premiate și în China (vinul roșu, spre exemplu, ne reprezintă țara la nivel internațional). Mai mult decât atât, suntem furnizor al Casei Regale’, a mai transmis Serghei Cozma în cadrul unei întâlniri.

În acest context, Zhuang Xiaohong, șef al Grupului de Dezvoltare Agricolă din Suzhou, a explicat oficialilor tulceni că la nivelul regiunii se discută și despre desfacerea produselor (în cazul acesta, al vinurilor dobrogene) în magazinele din zonă.

De asemenea, despre cooperarea în domeniul agricol a discutat și Ion Bălan, fost parlamentar de Tulcea, administrator al unei societăți de profil. La două săptămâni de la o vizită lucrativă în China, Ion Bălan vorbește despre eficiența sistemului agricol chinez.

‘În luna august am vizitat China și am aflat mai multe despre modul în care gestionați dumneavoastră agricultura. Pot să spun că am aflat, astfel, că aveți o țară extrem de puternică (și) din punct de vedere agricol’, le-a transmis Ion Bălan delegaților chinezi, insistând asupra importanței schimbului de experiență dintre cele două state, oportunitate identificată și de partenerii chinezi.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole