24 ianuarie 2022 - 08:11

Vine subventia pe motorina pentru peste 13.000 de fermieri

motorina_fermieri13.500 de fermieri vor primii banii pentru subventiile la motorina. Guvernul a aprobat suma de 254 de milioane de lei, fonduri aferente primelor doua trimestre din 2015. Ministrul Daniel Constantin promite ca va începe plățile către toți beneficiarii care au depus dosarele în acest sens.

După sedinta de Guvern de ieri, ministrul Agriculturii Daniel Constantin a anunțat  că va începe acordarea plăţilor pentru beneficiarii care au depus dosarele pentru a primi subvenţiile pentru motorina utilizată în agricultură aferente trimestrelor unu şi doi din acest an.. Valoarea ajutoarelor se ridica  la suma de 254 milioane lei.

Odată cu Hotărârea de Guvern de astăzi (marţi n.r.), probabil că imediat ce va fi publicată, vom începe plăţile pentru beneficiari, pentru cei care au depus dosare, astfel încât să primească această subvenţie pentru motorină pentru trimestrul unu şi doi din anul 2015, valoare cumulată a ajutoarelor pe care le acordăm este de 254 de milioane lei, după ce am plătit deja aferent trimestrului patru din 2014, 162 de milioane lei şi în urma acelor discuţii pe care le-am avut cu ministrul de Finanţe şi cu primul-ministru la rectificarea de vineri vom beneficia de o sumă suplimentară de 106 milioane de lei care vor merge pentru cei care vor depune cerere pentru subvenţia la motorină aferentă trimestrului trei din anul 2015”, a declarat ministrul Agriculturii

Rata accizei reduse pentru motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură în sectoarele vegetal, zootehnic şi îmbunătăţiri funciare, este de 99,498 lei /1.000 litri. Ajutorul se acordă sub formă de rambursare a diferenței dintre acciza standard la motorină și acciza redusă aplicată la motorina folosită în agricultură.

Alexandru Andronache

Comments are closed.