Vine avansul din subvenţii pentru crescătorii de bovine. Află câţi bani vor primi fermierii şi până când!

55

DSCN2500300 de lei/cap de animal. Acesta este avansul din plata pe suprafaţă pe care ar trebui să-l primească crescătorii de bovine din ţara noastră începând din 15 octombrie. Preşedintele Federaţiei Crescătorilor de Bovine din România, Claudiu Frânc, spune că se fac eforturi foarte mari pentru ca aceşti bani de la Comisia Europeană să intre în conturile fermierilor în următoarele două săptămâni.

„Se fac eforturi mari să se plătească avansul pe ANT bovină pentru că nu avem niciun control asupra acestui lucru. Suntem acum într-un proces important şi sperăm că vom putea obţine un avans la fel de mare ca şi în trecut. Adică, 300 de lei/ cap de bovină” ,  a explicat Claudiu Frânc.

Mai mult decât atât, preşedintele Federaţiei Crescătorilor de Bovine din România a spus că există promisiuni şi pentru crescătorii de vaci pentru lapte, fermieri care în 2014 au primit 121 lei/tona de lapte livrată şi comercializată.

Iar veştile bune nu se opresc aici pentru crescătorii de vaci. Ministrul Agriculturii a declarat că sprijinul cuplat aferent acestui an se va ridica la 1600 de lei/ cap de bovină: „ Am introdus în acest an un ajutor pentru cei care au între 10 și 250 de capete suplimentar față de ceea ce înseamnă vacile de lapte. Dacă anul trecut, subvenția pe care au încasat-o a fost de 500 de lei la care s-au mai adăugat, să spunem, un premiu pentru producția de lapte raportată livrată sau vândută pe piață, anul acesta vor încasa în jur de 1.600 de lei pe animal. Aproape că am triplat subvenția pe care o acordăm”. (Sursa: agropress.ro)

Citește și

Cmentariile sunt închise