Vindecă-te cu plante de mai! Mușețelul drege stomacul și alungă insomnia

32

Cele mai frecvente probleme de sănătate pot fi tratate cu leacuri obţinute din plantele specifice acestei luni. Dr. Cristina Bălănescu, specialistul Libertăţii, îţi spune cum să le prepari şi cum să le foloseşti.

Păpădie
Se prepară un decoct din 2 linguri de rădăcină şi frunze, fierte 10 minute, într-un litru de apă. Se beau 3 căni/zi, o lună. Tratează: afecţiunile hepatice şi anemia, elimină toxinele, negii şi combate obezitatea. E contraindicată: în gastrită şi ulcer.

Soc
Se pune o linguriţă de plantă la 250 ml de apă clocotită şi se infuzează 10 minute. Se beau două căni pe zi, 20 de zile, cu 10 zile pauză. Tratează: constipaţia, obezitatea, are efect detoxifiant. E un bun sudorific, recomandat în virozele de sfârşit de sezon. E contraindicat: mai mult de două căni pe zi.

Salcâm
Se infuzează o lingură de flori în 250 ml de apă clocotită, timp de 3-4 minute. Se bea în cure de câte 21 de zile, cu pauze de 10 zile între ele. Tratează: arsurile la stomac, gastrita, ulcerul, balonările, tusea (în cazul astmului bronşic). Este contraindicat: persoanelor care suferă de constipaţie.

Urzică
Două linguriţe de urzici uscate se lasă 5 minute în 250 ml de apă opărită. Nu se îndulceşte; se beau patru căni pe zi, 21 de zile, cu pauză de 10 zile. Tratează: diabetul, afecţiunile hepatice, stomacale şi intestinale; combate oboseala şi obezitatea. E contraindicată: femeilor însărcinate, în exces.

Muşeţel
O lingură de plantă se infuzează 10 minute, în 250 ml de apă clocotită. Se beau două căni/zi, între mese, timp îndelungat, cu pauze de 10 zile la două luni. Tratează: amigdalita, faringita, sinuzita, rinita, colicile, spasmele intestinale, diareea, cistita, tulburările menstruale, stresul, insomnia şi dependenţa de tutun; ajută digestia. Este contraindicat: în afecţiunile oculare (muşeţelul irită ochii!), în astm şi în timpul sarcinii (există riscul afectării fătului).

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult