Vin sărbătorile! Vrei să eviţi mahmureala după petrecere? Iată cele mai bune sfaturi anti-beţie!

Să te îmbeţi este foarte uşor. Pe de altă parte, să bei şi să nu te îmbeţi este o artă sau, cel puţin, un exerciţiu de control. Oricum ar fi, este o îndeletnicire pe care o înveţi prin mult antrenament.

Iată câţiva paşi care te vor ajuta să nu te îmbeţi, conform wikihow.com.

 

1. Mănâncă înainte să mănânci

Dacă ştii că te vei duce într-un loc în care vei fi tentat să bei alcool, încearcă să mănânci ceva înainte.

Dacă nu te hrăneşti, te vei îmbăta mult mai uşor, nu vei putea să te concentrezi foarte bine, iar pe termen lung poate provoca grave probleme de sănătate.

2. Setează-ţi o limită

Pentru bărbaţi, limita ar fi trei băuturi pe zi, iar pentru femei două.

3. Trage cât mai mult de prima băutură

Decide că prima ta băutură alcoolică va fi şi ultima, iar în aceste condiţii, trage cât mai mult de ea. Mai soarbe din când în când din ea, în timp ce mai bei un suc sau o apă, pe care ţi le-ai cumpărat în acelaşi timp.

Dacă-ţi setezi o limită, atunci, o băutură alcoolincă pe oră, ar trebui să fie suficient.

4. Fii creativ

Dacă te duci într-un loc unde vei fi hărţuit că nu bei, pune-ţi imaginaţia la încercare şi fă în aşa fel să pară că bei alcool, chiar dacă nu faci asta.

Roagă-l pe barman să-ţi pună nişte apă minerală într-un pahar, pune şi două cuburi de gheaţă peste, şi poţi spune cu uşurinţă că bei gin tonic sau votcă.

5. În cazul în care de multe ori bei ca să te îmbeţi, gândeşte-te de ce faci asta: Faci asta pentru că şi alţii fac la fel, te ajută să te integrezi, să fii mai relaxat?

 

Sursa: http://www.cancan.ro/life-style/sanatate/vin-sarbatorile-vrei-sa-eviti-mahmureala-dupa-petrecere-iata-cele-mai-bune-sfaturi-anti-betie.html