Vila din Predeal a lui Nicolae Ceauşescu va fi scoasă la vânzare

18

vila_ceausescuCompania Artmark Historical Estate, divizia Artmark specializată în vânzarea monumentelor istorice şi de artă, va scoate la vânzare mai multe clădiri emblematice, printre care şi vila de protocol a lui Nicolae Ceauşescu de la Predeal. Preţurile acestora vor fi făcute publice în 28 ianuarie, la lansarea oficială a portofoliului companiei.

Vila de la Predeal a fost construită încă din 1927 şi a devenit în anii ´50 prima reşedinţă din Predeal a lui Nicolae Ceauşescu, încă de pe vremea când era ministru adjunct al Ministerului Apărării Naţionale şi şef al Direcţiei Superioare Politice a Armatei. Zona în care este amplasată vila este cea a locuinţelor de protocol, în apropiere aflându-se şi vila de protocol folosită de fostul şef al statului, Traian Băsescu. Casa are o suprafaţă de 256 de mp, dar şi un teren de 1.350 de metri pătraţi şi a purtat numele de Vila Vânătorul. Vila a fost în stare excelentă până în 1990, dar odată cu prăbuşirea regimului comunist a rămas în paragină.
Acum 12 ani a fost cumprată de un om de afaceri braşovean care a renovat-o complet. Proprietarul a încercat să o vândă şi în vara anului 2014 şi a cerut un preţ de 380.000 de euro.

Artmark Historical Estate oferă publicului ocazia de a oferta şi de a achiziţiona clădiri care, cu sute de ani înainte, erau însufleţite de figuri marcante ale istoriei naţionale. (Integral pe bizbrasov.ro)

Citește și

Cmentariile sunt închise