VIITORUL MUSTULUI DE JIDVEI

In Jidvei, la cea mai mare plantatie de vita-de-vie din Romania, cu o suprafata cultivata de 2.500 de hectare,toata comunitatea este implicata in culesul strugurilor.

Despre anul viticol 2017, directorul complexului de vinificatie spune ca lucrurile au decurs bine in conditiile unui an dificil. Echipa Jidvei, sprijinita de oamenii din comunitate, impreuna au depus eforturi considerabile aprinzand focuri in vie care au creat perdele de fum pentru a proteja plantele de temperaturile scazute de la sfarsitul lunii aprilie.

La fel ca in anii precedenti, se asteapta o productie medie de 10 tone de struguri la hectar. O parte dintre acesti struguri vor ajunge sub forma de must in gospodariile oamenilor. Campania ‘Vin de casa din must de la Jidvei’ a fost prelungita pana in 15 septembrie 2017, must obtinut din soiurile Feteasca Regala , Muscat Ottonel sau Sauvignon Blanc.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult