[VIDEO] Secretul prepararii cartofilor prajiti de la McDonald's

49

Reprezentantii lantului de restaurante McDonald’s au realizat un film despre modul in care sunt preparati cartofii pe care ii ofera clientilor.
Pentru a dezminti zvonurile conform carora acestia ar fi produsi pe cale sintetica, in filmulet se arata cum cartofii McDonald’s sunt culesi din pamant in mod automat si sunt trimisi spre prelucrare unde sunt spalati si curatati, tot in mod automat.

Cartofii sunt apoi prajiti timp de 45-50 de secunde iar dupa aceea sunt congelati si trimisi catre restaurante, scrie thedailymeal.com.
Procesul nu ar avea nimic iesit din comun daca nu ar presupune adaugarea unor stabilizatori de culoare sau conservanti precum dextroza. Asadar, cartofii McDonald’s pe care ii cumpara clientii sunt prajiti de doua ori: o data inainte de colgelare, in fabrica, si o data dupa, in restaurantele de tip fast food.
Incercand sa raspunda celor care intreaba de ce sunt atat de sarati cartofii, in filmulet se dezvaluie faptul ca la patru portii de cartofi se pune o lingurtita de sare.
{youtube}2w_OxdmoiDQ{/youtube}

Citește și

Cmentariile sunt închise