26 octombrie 2021 - 04:36

Scandal în județul Vaslui din cauza unei turme de oi

Un agricultor din comuna Găgeşti se plânge că i-au fost distruse 14 hectare de floarea soarelui.

oi

Când spui Vaslui, spui scandal. În comuna Găgeşti este un adevărat război acum, după ce un localnic, Constantin Pavel, a început să acuze familia ciobanului Mitriţă Andronache, din localitatea Dodeşti, că i-a distrus 14 de hectare de floarea soarelui.

“Distrugerea a fost provocată de cele 1.000 de oi pe care ciobanii le bagă în cultura lui Constantin Pavel. Păgubitul acuză că de mai bine de patru ani are probleme cu acești ciobani, iar autoritățile pe care le-a anunțat, an de an, nu au luat nici o măsură. Acum, Constantin Pavel a făcut plângere la Parchetul Huși și Poliția Murgeni împotriva familiei ciobanului Mitriţă Andronache, angajând și un expert pentru a evalua pagubele. Păgubitul spune că ciobanii s-au înfuritat și îl amenință cu moartea, atât pe el, cât și pe cei cinci martori pe care îi are în acest caz. Poliția precizează că se efectuează cercetări în două dosare penale, pentru distrugere și pentru ameninţări”, scrie ziarul Vremea Nouă din Vaslui.

Precizez că membrii familiei Mitrita Andronache, tatăl și fiii lui, porecliți <<Pârloagă>>, îmi distrug atât mie, cât și altor consăteni hectare întregi de culturi, iar dacă ripostăm și le reproșăm, atât pe mine, cât și pe alți păgubiți ai lor ne amenință cu moartea. De anul trecut ei m-au atenționat că dacă și anul acesta mai cultiv cele 10 hă de teren, mă vor omori, chiar dacă acestea sunt ale mele, arendate de mine de la oameni cu contracte legale. În anii trecuți am făcut plângere la Poliția Gagesti, dar nu s-a luat nicio măsură. Precizez că Andronache Mitrita și membrii familiei sale ne terorizează, ne bate și distruge culturile cetățenilor pentru a-și hrăni animalele pe care le detin”, a spus Constantin Pavel în plângerea depusă autorităților.