VIDEO. Rezervele de stat cumpara grau. Fermierii: „Oferta OBRAZNICA si pret sfidator!”

Administrația Națională a Rezervelor de stat achiziționează anul acesta până la 600.000 de tone de grâu de panificație, de proveniență locală. Mai mult prețul de pornire pentru licitație pleacă de la suma de 100 de euro pe tonă. „Nu numai că e o ofertă obraznică, dar și un preț care sfidează. Cel care a gândit acest pret, nu a cultivat în viața lui un sac de grâu”, spun fermierii.

La anunțul acestei informații agricultorii spun că cea mai bună soluție este să păstreze grâul în hambare. Ei nu vor să vândă pe nimic, în condițiile în care producția este compromisă de secetă. Potrivit agricultorilor, prețul corect pentru o tonă de grâu, dat fiind contextul agricol din acest an, ar trebui să fie de 200 de euro. Laurențiu Baciu, fermier din județul Bacău crede ca firmele intermediare vor profita de situație și vor încearcă să țină prețurile cât mai jos.

Click pe video:

Redactor: Marius Milea

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole