25 iunie 2021 - 01:42

VIDEO Luffa: buretele vegetal care te scapa de bacterii

În plină pandemie de coronavirus, când spălatul și dezinfectarea mâinilor este arma principală în lupta cu COVID-19, cercetătorii buzoieni vin cu o soluție inedită – Buretele vegetal natural sau luffa.

Biologii de la Stațiunea de cercetare au constatat că această plantă curăță pielea, o dezinfectează, iar efectul este atât de puternic, încât în Asia, de exemplu, buretele vegetal  face parte din măsurile de prevenire a multor maladii.

Luffa este o planta curcubitacee. Atunci cand se usuca, lasa in urma ceea ce noi folosim ca si burete abraziv de baie sau masaj, care ajuta la imbunatatirea circulatiei sangelui. Si in prezent roadele de luffa sunt folosite la fabricarea de bureti. Astel fibrele sintetice sau materialele polimerice sunt inlocuite cu luffa-un material de origine vegetala.

Mai mult decat atat, luffa are capacitatea de a curata foarte bine particulele si celulele moarte de pe piele si sa maseze perfect muschii corpului.

La prima vedere, luffa pare extrem de tare si iti da impresia ca nu poate fi folosita drept burete de baie. Insa s-a demonstrat a fi un burete exceptional. Absoarbe repede si bine gelul de dus, putand fi folosit ca un burete traditional. Este insa putin mai rigid, avand proprietati de exfoliere.

Buretele natural (Luffa) nu inroseste pielea si nici nu da senzatia de usturime. Pielea ramane fina, fara senzatia de uscat dupa baie. Avantajul folosirii luffei este faptul ca pregateste pielea pentru o hidratare corecta.

Corespondent Buzău: Marilena Dinu

Click pe video:

 

CITESTE SI: Proiect INGENIOS de agricultura circulara. Acoperisul cantinei studentesti, transformat in gradina urbana