VIDEO Incendiu de miriște pe 70 de hectare. ATENTIE! Amenzi până la 100.000 de lei

Un incendiu s-a manifestat pe un teren arabil din localitatea Prundu. Incendiul de miriște de porumb s-a extins pe o suprafață de 70 de hectare, în mai multe focare, arderea fiind întreținută de vânt.

La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Punctului de Lucru Greaca și Gărzii de Intervenție Colibași, cu două autospeciale de stingere. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.

Precizăm faptul că, la finalul intervențiilor de acest gen, ISU inaintează Agenției Județene de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) și Gărzii de Mediu coordonatele geospaţiale ale locului în care s-a produs evenimentul pentru adoptarea unor măsuri în consecinţă.

Potrivit legislației privind protecția mediului, este interzisă arderea miriștilor, a turbăriilor, a litierei pădurii, a stufului, a tufărișurilor sau a vegetației ierboase. Astfel, cetățenii trebuie să respecte prevederile Ordonanţei de Urgenţă nr. 195 din 2005 privind protecţia mediului, cu modificările şi completările ulterioare. Conform acestui act normativ, proprietarii și deținătorii de terenuri cu titlu sau fără titlu au obligația de a nu arde și de a preveni arderea miriștilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărișurilor sau vegetației ierboase. Încălcarea acestei prevederi legale constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 7.500 lei la 15.000 lei, pentru persoane fizice, și de la 50.000 lei la 100.000 lei, pentru persoane juridice.

 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole