22 octombrie 2021 - 18:29

VIDEO – Degustare de vinuri la Casa Presei Libere

Campania “Iubesc Vinul Românesc” este susținută de municipalitatea bucureșteană.

champagner-1071356_1920

În perioada 28-30 octombrie, Sala de Maramură a Casei Presei Libere din București va fi gazda Salonului Vintest, eveniment ce se dorește a fi un preambul pentru BibliotecA de Vinuri Autohtone, o inițiativă ce și-a propus să îi aducă mai aproape pe consumatorii de vin de soiurile autohtone.

Oenologi și somelieri consacraţi vor oferi degustări tuturor celor interesați să afle povestea din spatele fiecărui pahar de vin. “In urma acestor degustări, 600 de persoane vor fi mai bogate în cunoștințe, vor încerca să își acomodeze papilele gustative fiecărui soi și vor găsi totodată și răspunsul la întrebarea care vin este cel mai apropiat de gustul personal”, declară Lucia Pîrvu, expert degustător și organizator al evenimentului.

La Salonul Vintest vor fi prezentate și degustate aproximativ 220 de sortimente de vin autohton, ele urmând a fi îmbinate în cadrul aceluiași eveniment cu arta, pictura și literatura. Din expoziție nu vor lipsi utilajele de vinificație, accesoriile necesare pentru obținerea produsului finit, oferte și pachete de turism vitivinicol. Cu ocazia aceasta, consumatorii de vin se vor putea familiariza cu întreg procesul de fabricație al vinului pe care îl consumă și pot afla mai multe informații despre cum ar putea vizita crama preferată.

La Vintest București 2016 și-au anunțat prezența Domeniile Sâmbureşti, VINARTE, Domeniile Anastasia, Crama Hermeziu, Casa de Vinuri Cotnari, Vincon România, Crama Răteşti, Crama 1000 de Chipuri, Domeniile Dealu Mare Urlați, Crama Dealul Dorului, Crama Histria, Cricova, Calăraşi Divin, SCDVV Pietroasa.