VIDEO- Asocierea fermierilor, soluţie pentru micii producători

Asocierea fermierilor pare să fie cea mai bună soluţie dacă micii producători îşi doresc o agricultură profitabilă. Chiar dacă ideea are pentru mulţi un uşor iz comunist, realitatea ne demonstrează că nu reprezintă nici pe departe ceea ce însemna, pe atunci, colectivizarea.

Tocmai pentru că asocierea oferă o posibilitate pentru dezvoltarea mediului rural, Fundaţia Româno americană are o iniţiativă notabilă în domeniul antreprenoriatului. Reprezentanţii fundaţiei au cooptat ca partener în acest proiect, Fundaţia Civitaspentru societatea civilă şi împreună au lansat în 4 judeţe ale ţării, Teleorman, Ilfov, iaşi şi Cluj, programul numit “Asocierea, o şansă pentru agricultură”. Din bani americani, în procent de 90% se asigură cursuri pentru fermiri, dar şi infrastructură pentru desfacerea mărfurilor acestora, aspect care se pare că ridică cele mai mari probleme.

În judeţul Cluj programul este la început. Cursurile se ţin la Apahida, comună cu tradiţie în cultivarea legumelor, iar participanţii sunt 14 la număr. Cel mai greu, înainte de a porni la drum a fost cu muncă de convingere. Valentin Filip, coordonatorul programului şi reprezentant al Fundaţiei Civitas.

 

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult