28 mai 2022 - 12:52

Victorie a oierilor la MADR! Exportul de animale vii va continua

După cum ați aflat de pe site-ul AGRO TV, ieri a avut loc un protest al organizațiilor non-guvernamentale în fața sediului MADR, împotriva exportului de animale vii. În paralel, însă, în incinta Ministerului și-au făcut apariția un grup de 40-50 de crescători de ovine, care au dorit să contracareze acțiunea ONG-urilor și să determine autoritățile să nu ia o decizie pripită în pripită în privința exportului de animale.

Ambele tabere au fost invitate la discuții de către conducerea ministerului, formată din ministrul Agriculturii, Adrian Oros și secretarul de stat, Emil Dumitru. La discuții a mai participat și noul președinte al ANSVSA, Robert Chioveanu.

În urma discuțiilor, secretarul de stat Emil Dumitru a transmis următorul mesaj pe pagina sa de Facebook, dând asiurări că exportul de animale vii va continua, ținându-se cont însă de cele mai bune condiții pentru bunăstarea animalelor:

”Astăzi, alături de ministrul Agriculturii, Adrian Oros și președintele ANSVSA, Robert Chioveanu am invitat reprezentanții organizațiilor NON-guvernamentale la o discuție pe tema accidentului tragic de la Midia.

I-am reasigurat pe aceștia că Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale va face toate eforturile ca procesul de transport al animalelor să se desfășoare in condiții cât mai bune pentru acestea și că suntem susținători ai unei politici cât mai benefice pentru bunăstarea animalelor.
De asemenea, domnul ministru le-a prezentat proiectul de lege introdus de domnia sa in parlament care va reglementa foarte bine transportul de animale.

Tot astăzi am avut o întâlnire cu aproximativ 40 de crescători de ovine și i-am asigurat ca exportul va continua și că nu vor fi afectați.

Susținem crescătorii de animale și, așa cum și ei își doresc, nu vrem ca acestea sa fie transportate în condiții precare!”

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.