Victor Ponta: TVA ar putea fi redusă şi pentru alte alimente, de anul viitor, dacă există condiţii

25

sedintaponta21

TVA ar putea fi redusă şi pentru alte alimente, chiar de anul viitor, dacă vor exista condiţii şi dacă măsura aplicată în cazul pâinii se va dovedi una de succes, a declarat ieri premierul Victor Ponta.

“Avem reducerea TVA la alimente – la pâine. Eu spun la alimente pentru că mă bazez pe faptul că fiind vorba de un parteneriat între Guvern şi producători, se va dovedi că ceea ce am spus tot timpul, şi anume că un TVA de 9% nu înseamnă bani mai puţini la buget, ci înseamnă combaterea evaziunii fiscale şi chiar încasări suplimentare sau scăderea preţului la pâine. Dacă acest prim proiect se va dovedi de succes, înseamnă că anul viitor sau când avem condiţiile necesare putem să extindem la alte alimente de bază”, a afirmat primul-ministru  ieri.

Premierul a subliniat că este importantă susţinerea producătorilor, dar şi a consumatorilor, pentru ca această măsură să se dovedească una de succes.

“E foarte important să nu fim singuri, doar Guvernul, pe de o parte, ci toţi producătorii. Şi, până la urmă, fiecare dintre noi, cei care cumpărăm o pâine, să cerem bon la acea pâine”, a spus Ponta. (Sursa: AGERPRES)

Citește și

Cmentariile sunt închise