Victor Ponta: Sper să vindem mai multe produse agroalimentare pe piața din China și nu numai

13

pontasedinta

Premierul Victor Ponta a declarat, într-un interviu acordat marţi AGERPRES, că, prin turneul său asiatic, a deschis mai multe uşi pentru economia românească, susţinând că fiecare vizită în cele patru state – Azerbaidjan, Uzbekistan, Kazahstan şi China – s-a soldat cu rezultate concrete.

Şeful Guvernului a vorbit şi despre relaţiile cu Rusia, afirmând că îşi doreşte o cooperare pragmatică cu această ţară, dar fără monopolul Gazprom în furnizarea gazelor. ?
Victor Ponta a perciazat că își dorește o relație de colaborare cu statele din Asia și că speră ca în viitor România să poată intra pe piața din China, a doua economie mondială, pentru a vinde produse agroalimentare: “Noi nu trebuie să tratăm cu superioritate Azerbaidjanul, Kazahstanul, Uzbekistanul. Sunt ţări cu mari resurse naturale şi cu mari resurse financiare acum. Nu mai vorbesc de China – a doua economie mondială, cu o piaţă uriaşă, pe care sper să vindem mai multe produse agroalimentare, vin, dar şi cu posibilităţi de investiţii foarte mari”, a firmat Ponta.

Acesta a declarat că relațiile cu statele din Asia ar trebui să fie unele de durată și să respecte interesele României: “Mesajul şi dorinţa mea au fost foarte clare: ne uităm spre Europa cu economia, dar şi în alte direcţii, pentru că am pierdut câţiva ani pentru relaţiile economice. Sper ca toate aceste uşi pe care le-am deschis acum să rămână în continuare deschise şi viitorul Guvern să nu schimbe din nou această strategie, ci să o folosească, pentru că este în interesul ţării”.

Citește și

Cmentariile sunt închise