Victor Ponta: „Când au vărsat laptele, trebuiau să se gândească”

14

laptecampVictor Ponta i-a acuzat pe fermierii care au vărsat laptele pe câmp că au contribuit la isteria creată pe piaţa laptelui, potrivit recolta.eu. Prin gestul lor, aceştia au transmis ideea că laptele nu este de calitate, consideră premierul.

„Eu vreau să spun că cea mai mare panică în România nu a stârnit-o nici anunţul ANSVSA, nici ştirile de la televizor, au stârnit-o nişte producători care vărsau laptele pe câmp. Care e singura chestie care rămâne, omul zice: dacă şi-a vărsat ăla laptele, înseamnă că nu trebuie să îl beau. Deci când au vărsat laptele, trebuiau să se gândească”, a declarat Victor Ponta.
Miercuri, Costel Caraş a deversat lapte pe câmp, în prezenţa jurnaliştilor, ca formă de protest faţă de „dezastrul în care ne aflăm din cauza iresponsabilității totale a celor care ne conduc țara”.

Un studiu efectuat recent arată modul în care românii au fost influenţaţi de recentele informaţii apărute în presă privind laptele contaminat cu aflatoxină. Potrivit unui analize realizate de Rogalski Grigoriu Public Relations, doi din cinci consumatori au declarat că nu au mai cumpărat lapte în ultima săptămână.

„Deşi a fost mediatizat doar o săptămână, subiectul laptelui contaminat cu aflatoxină a generat rapid neîncredere în rândul consumatorilor români, astfel că 36% nu ştiu dacă laptele din magazine mai este sigur pentru consum, în timp ce 22% consideră că acesta nu este sigur. Doar 43% dintre respondenţi au declarat că au în continuare încredere în laptele pe care îl găsesc în comerţ”, se arată în studiu.

Sursa: http://www.recolta.eu/victor-ponta-cand-au-varsat-laptele-trebuiau-sa-se-gandeasca/

Citește și

Cmentariile sunt închise