Victor Ponta a anunțat că va schimba conducerea ANSVSA

pontguvÎnainte de ședința de guvern de azi, 13 martie, premierul Victor Ponta a ținut să facă câteva precizări legate de ultimele declarații ale reprezentanților ANSVSA legate de controalele efectuate pe piața laptelui. Acesta a anunțat că va lua măsuri de reorganizare a conducerii Autorității, pentru a reuși să optimizeze comunicarea și a readuce liniștea în acest sector.

“ Urmăresc cu foarte mare preocupare şi ministrul agriculturii, de asemenea, toate semnalele pe care le primim referitoare la siguranţa alimentară, la procedurile sanitar-veterinare. Cred că este un domeniu extrem de important şi extrem de sensibil. Pe de-o parte, în ultima lună şi jumătate ANSVSA declanşând controale a călcat pe un muşuroi extrem de mare de interese şi de nereguli şi e bine că le constată şi că se iau măsuri şi voi susţine în totalitate cele mai radicale măsuri împotriva celor care nu respectă standardele. Pe de altă parte, riscăm să cădem într-o panică naţională şi europeană şi să constatăm că nimic nu mai putem să mai consumăm, să… E vorba de mesajul dat către populaţie şi e vorba, până la urmă, şi de interesul nostru economic legat de producători. Au scăpat anul trecut de secetă şi anul ăsta este panica descoperirilor. Din acest motiv am avut o discuţie cu ministrul agriculturii, cu preşedintele ANSVSA. Vom lua astăzi măsuri de reorganizare a conducerii ANSVSA, în aşa fel încât, pe de-o parte, să avem o comunicare mai bună, mai eficientă, pe de altă parte, să avem nişte proceduri mai clare, să nu ne trezim că explodează două, trei sau cinci lucruri în acelaşi timp. Este un domeniu care, în ultimii ani, nu a fost suficient de bine, poate, controlat. Cred că trebuie să, repet, pe de-o parte, să fim foarte stricţi în ceea ce facem, să arătăm credibilitate şi seriozitate; pe de altă parte, nu trebuie să naştem panică. Niciuna nici alta nu sunt ideale şi trebuie să luăm măsuri. Din acest punct de vedere, v-am zis, o să avem o altă conducere la ANSVSA şi o să încercăm împreună, pentru mine ca prim-ministru este extrem de important ca acest domeniu să funcţioneze foarte bine şi să arătăm, pe plan naţional, pentru populaţia României, şi pe plan european pentru toţi cei care beneficiază de exporturi din România, că există un sistem care funcţionează perfect”, a precizat premierul.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult