Veterinarii trebuie să elibereze gratuit adeverinţe pentru solicitanţii subvenţiilor pentru bovine

25

vacilapte

Medicii veterinari trebuie să elibereze gratuit  adeverinţele necesare pentru solicitarea de ajutoare specifice pentru crescătorii de bovine.

Conform OMADR 920/2013 (Monitorul Oficial nr. 581 din 12 septembrie 2013), unul dintre documentele necesare pentru accesarea plăţilor naţionale directe complementare (CNDP) în sectorul zootehnic la specia bovine în 2013 este o adeverinţă emisă, prin proceduri SNIIA, de către medicul veterinar cu drept de liberă practică împuternicit, care atestă că bovinele existente în exploataţie la data depunerii cererii sunt cuprinse în Programul acţiunilor de supraveghere, prevenire, control şi eradicare a bolilor la animale, a celor transmisibile de la animale la om, protecţia animalelor şi protecţia mediului, de identificare şi înregistrare a bovinelor, suinelor, ovinelor şi caprinelor, iar acţiunile prevăzute sunt efectuate la zi.

Aceasta adeverinţă se poate depune fie odată cu cererea de plată, fie în termen de maximum 30 de zile calendaristice de la data limită de depunere a cererilor, precizează APIA.

„Medicii veterinari trebuie să elibereze adeverinţele SNIA gratuit, fără a percepe taxe de la crescătorii de bovine. Acolo unde sunt semnale că se percep bani, este bine să le corectăm. De fapt, ei certifica faptul că pe animalele pe care au luat bani o dată pentru acţiunile din Programul Strategic, într-adevăr au făcut aceste acţiuni. Adică au făcut un serviciu, au luat banii pe serviciul respectiv şi acum să ia bani a doua oară nu este corect”, a explicat Claudiu Frânc, preşedintele Federaţiei Crescătorilor de Bovine din România. (Sursa: agrobroker.ro)

Citește și

Cmentariile sunt închise