Vesti bune de la MADR! Fermierii care deja au asigurate subventiile APIA

Vești bune pentru fermieri, direct de la ministrul Agriculturii. Peste jumătate de milion de producători agricoli au reușit deja să depună cererile la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), o mare parte din ei prin mijloace online și pe baza declarării telefonice a datelor solicitate de către funcționarii agenției de plăți. Așadar, aceștia nu trebuie să își mai facă girji privind subvențiile APIA pe anul acesta.

”Funcționarii APIA preiau telefonic cererile pentru subvenții”, a precizat ministul Adrian Oros. Invitat în direct la AGRO TV, în cadrul emisiunii ”Agricultura la Raport”, șeful MADR a precizat că totul se desfășoară online, fără ca funcționarii să intre în contact cu fermierii. Până în prezent au preluate 537.000 de cereri pentru anul 2020.

”Noi am luat niște măsuri încă de săptămâna trecută înainte să înceapă starea de urgență, măsuri mai mult administrative, în ceea ce privește continuare plăților dar și accesarea și implementarea sprjinului prin AFIR. Și atât la nivelul APIA cât și AFIR s-au făcut programe speciale astfel încât ca activitatea să poată continua. Am obținut foarte repede acceptul Comisiei pentru prelungirea depunerii cererilor de subvenție până în 15 iunie dar dacă va fi cazul sigur că această dată va fi prelungită”, a precizat ministrul în exclusivitate pentru AGRO TV.

Acesta a mai dat o veste bună fermierilor, anunțând că funcționarii APIA preiau în prezent cererile pentru subvenții.

”Cei de la APIA lucrează și contactează telefonic fermierii. Prin interogatoriu și prin comparație cu ce s-a depus anul trecut acolo unde nu sunt modificări se procesează și acum cererile. Directorul APIA mi-a comunicat că până acum sunt procesate 2,5 milioane de hectare. Dacă au fost 138.000 de beneficiari cărora li s-au preluat cererile până în 13 martie, astăzi sunt 537.000 prin această modalitate online de primire a cererilor. De asemenea primăriile trimit acele adeverințe către APIA, astfel că nu mai este nevoie ca beneficiarii să meargă la Primărie. Noi prin APIA trimitem adrese către Primării iar acestea ne eliberează acele adeverințe care sunt trimite către centrele APIA”, a mai adăugat șeful MADR.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole