Veste bună pentru fermieri! Începe cadastrarea terenurilor agricole la nivel naţional

15


irigatii_dDin 2020, subventiile pentru fermierii din România se vor acorda pe fermă si nu pe suprafață și număr de animale detinuțe, ca în prezent, ceea ce face extrem de presant și necesar procesul de cadastrare a terenurilor agricole.

Iar în cazul in care apar probleme legate de dreptul de utilizare al terenurilor, APIA nu va mai vira banii in contul fermierilor.

În acest sens, Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a anuntat ca anul acesta va incepe procesul de cadastrare a terenurilor agricole la nivel national.

„In acest an, incepem cadastrarea la nivel national. Avem fonduri si din fonduri europene si de la bugetul de stat. Si eu sper ca un proiect de 800 de comune din cele 3200 cate sunt sa fie finalizat pana in 2020. Si pana in 2023, celelalte comune. Eu sper ca pe zona rurala – caci se va incepe cu extravilanul localitatilor, sa putem sa terminam in urmatorii 5-6 ani de zile tot ce inseamna cadastrare”, a declarat ministrul Daniel Constantin.

Potrivit acordului de finanțare al CE, din 2020, fermierii vor primi o singura plata, care va ingloba atat subventia pe suprafata, cat si cele pentru animale. (Sursa: ziarulunirea.ro)

Citește și

Cmentariile sunt închise