Vaslui: Suspiciunea de pestă aviară atipică la un abator din județ a fost confirmată

32

gainags Analizele efectuate la Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală București, în urma unei suspiciuni de pestă av iară în județul Vaslui, au confirmat prezența bolii.

Autoritățile sanitar-veterinare din Vaslui au pus inițial sub sechestru 13 tone de carne de la un abator, după ce a apărut suspiciunea de boală. Potrivit reprezentanților Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Vaslui, carnea provine din prelucrarea unor pui achiziționați de abatorul vasluian de la o fermă din județul Ialomița, acolo unde există suspiciune de pestă aviară atipică.

„Întreaga cantitate de carne trebuie distrusă prin incinerare și le-am transmis reprezentanților abatorului indicații în acest sens. De asemenea, proprietarul abatorului va trebui să distrugă 22 de tone de resturi rămase de la puii sacrificați și de la cei morți din cauza bolii”, a declarat joi directorul DSVSA Vaslui, Traian Petcu.

Societatea la care s-a găsit carnea infestată a fost amendată cu 6.000 de lei pentru lipsa certificatului sanitar-veterinar care ar fi trebui să însoțească puii vii achiziționați din Ialomița. (Sursa: AGERPRES)

Citește și

Cmentariile sunt închise