28 septembrie 2021 - 02:22

Vaslui: S-a stabilit suprafaţa afectată de seceta din această vară

seceta-3După o perioadă lungă de secetă, ploile din ultimele zile sunt binevenite pentru agricultura din Vaslui, puternic afectată de secetă în acest an. 

Potrivit rapoartelor Direcţiei pentru Agricultură Vaslui, în perioada iulie – octombrie 2016, 102.941 hectare de culturi agricole au fost afectate parţial sau total de seceta excesivă din ultimele luni.

“În perioada 1 august -20 septembrie 2016, Comisiile locale pentru Situatii de Urgenţă de la nivelul primăriilor s-au deplasat în teren atât în vederea constatării si evaluării pierderilor la culturile agricole, cât si pentru întocmirea proceselor verbale. Direcţia pentru Agricultură a judeţului Vaslui a finalizat acţiunea de centralizare a proceselor verbale de evaluare a pagubelor produse prin înregistrareă şi introducerea în sistem a 4.861 procese verbale dintre care 4.456 pentru persoane fizice şi 405 pentru persoane juridice, acestea conţinând informaţii cu privire la deţinătorii terenului, cultura şi/sau plantaţia, suprafaţa afectată, gradul de afectare, cheltuielile efectuate până la producerea daunei, precum şi valoarea pierderilor cauzate de secetă. Astfel, în urma centralizării proceselor verbale pentru constatarea şi evaluarea pierderilor, întocmite de  Comisiile locale pentru situaţii de urgenţă de la nivelul primăriilor, suprafaţa totală afectată, la nivelul judeţului, este de 102.941 hectare”, se arată într-un comunicat de presă trimis de Direcţia pentru Agricultură Vaslui.