Vaslui: Peste 44 hectare de vegetaţie uscată şi jumătate de hectar de pădure au ars într-un incendiu

Peste 44 de hectare de vegetaţie uscată, litieră şi mărăciniş, precum şi jumătate de hectar de lizieră de salcâmi, au ars în urma unui incendiu de vegetaţie care a izbucnit, luni seară, în comuna vasluiană Pungeşti, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui, incendiul a izbucnit în apropiere de localitatea Toporăşti, în apropierea unei păduri a Direcţie Silvice, după ce persoane neidentificate au dat foc vegetaţiei uscate.

În urma incendiului, au ars peste 44 hectare de vegetaţie uscată, litieră şi mărăciniş, precum şi jumătate de hectar de lizieră de salcâmi.

Incendiul a fost lichidat de pompieri după mai bine de patru ore.

“În permanenţă a existat pericolul de propagare a flăcărilor şi în zona împădurită, ceea ce ar fi crea mari probleme. Totuşi, cele trei echipaje de pompieri deplasate la intervenţie, ajutate de voluntarii mobilizaţi de Primăria Pungeşti, au reuşit să localizeze incendiul la timp, chiar dacă stingerea lui a durat peste patru ore”, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Alina Poiană.

Pompierii vasluiene au deschis o anchetă pentru a stabili cine a provocat incendiul.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult