Vaslui: 69 de familii primesc donaţii de capre în valoare 48.300$

49
capraFundaţia World Vision România donează câte 5 capre pentru 26 de familii din Deleşti, 10 familii din Bălteni, 23 de familii din Zăpodeni.  Alte 10 de familii care au primit donaţie de capre anul trecut, vor mai primi câte 5 capre, ca răsplată pentru efortul depus în gospodărie. În total, Fundaţia World Vision România va dona 345 de capre şi 6 ţapi. Fiecare gospodărie va primi câte un pachet tehnologic în valoare de 700care va conţine câte 5 capre.
      Donaţia are ca scop securitatea alimentară: asigurarea resurselor de hrană sănătoasă pentru familiile din mediul rural. Beneficiarii sunt persoane tinere, cu vârsta sub 50 de ani, cu mulţi copii şi cu potenţial de a îngriji şi de a folosi donaţia pentru scopul oferit: hrană pentru copii. Toate gospodăriile beneficiare vor fi sprijinite prin instruire tehnică, îngrijire medicală de urgenţă, lecţii practice la stână şi noţiuni despre îngrijirea corespunzătoare a animalelor: cum să deparaziteze singuri animalele şi cum să îşi facă singuri propria stână pentru a nu mai plăti taxa pe timp de vară.
       În luna august a anului trecut, alte 60 de familii din comunele Deleşti, Zăpodeni şi Băltenu au primit donaţie de capre pentru a derula activităţi agricole. Acum, 10 dintre aceste familii vor primi alte pachete tehnologice pentru că au demonstrat însuşirea noţiunilor teoretice predate la cursurile de instruire. Totodată, aceste familii au depus eforturi consistente pentru a obţine subvenţii de la APIA, prin înmulţirea donaţiei la 25 de capre.
    Toate familiile vor fi încurajate să folosească donaţia şi pentru oportunităţi de dezvoltare economică, pentru a genera venituri suplimentare în gospodărie: vom încuraja stabilirea legăturilor cu furnizorii sau cumpărătorii, vom facilita participarea la târguri de profil şi schimburi de experienţă, vom sprijini educarea şi dezvoltarea continuă a fermierilor.
Raluca Daria Diaconiuc
Citește și

Cmentariile sunt închise