Vaslui: 45 de oameni devin apicultori și 65 crescători de capre, cu ajutorul World Vision

28

stupapicolFundația World Vision România donează câte 5 stupi și echipament apicol pentru 45 de familii din comunele Ivănești, Laza și Poenești, județul Vaslui. Alte 60 de familii din Zăpodeni, Bălteni și Delești primesc câte 5 capre pentru a dezvolta activități agricole. Participanții beneficiază de asistență tehnică și instruire în tehnologia creșterii albinelor și a caprelor până în anul 2016. În total, Fundația World Vision România oferă donații pentru un număr de 105 gospodării din județul Vaslui, în valoare de 77.500 dolari.

„Acest proiect mă ajută pentru că îmi doresc să mă axez pe apicultură și cei cinci stupi sunt un start excelent în acest sens. Sper să ajung să înmulțesc acești 5 stupi până la 300. Atunci mă voi bucura pe deplin de roadele muncii mele, atât eu cât și alți oameni din comunitatea mea”, a declarat  Ilie Calinuc, unul dintre beneficiari.

Obiectivul principal al donațiilor este de a contribui la bunăstarea copiilor din mediul rural, oferindu-le șanse sporite de educare și dezvoltare. World Vision are rolul de facilitator al activităților derulate în comunitate, oferind servicii integrate de instruire și modele de bune practici; asistență tehnică — consultanță în afaceri și obținerea de finanțări nerambursabile.

În lipsa unor generații de tineri competenți profesional, activi și motivați, potențialul agricol și oportunitățile de dezvoltare ale mediului rural vor fi în continuare irosite. România rurală reprezintă 87,1% din suprafață și 45,8% din populația țării. Restructurarea agriculturii și revitalizarea economiei rurale pot juca un rol social vital. România are a cincea suprafață agricolă din Europa (13,7 milioane hectare) și cea mai mare suprafață agricolă pe cap de locuitor din UE (0,6 ha). Acest potențial agricol și ponderea mare a populației angajată în agricultură și silvicultură (32%) nu se reflectă în contribuția agriculturii la PIB — 6,5%, respectiv doar 12 miliarde euro. În perioada 2014-2020 agricultură și dezvoltarea rurală din România pot beneficia, prin politica agricolă comună (PAC), de o finanțare de 20 miliarde de euro, dar numai dacă va putea demonstra capacitatea de absorbție a acestor fonduri.

Citește și
1 Comentariu
  1. Cristian Rizea spune

    Cum pot beneficia si eu in Teleorman de ajutorul acestei asociatii??

Cmentariile sunt închise