27 mai 2022 - 10:18

Vara aceasta am avut cea mai caldă lună înregistrată vreodată pe Terra

Iulie 2021 a fost cea mai caldă lună înregistrată vreodată pe Terra, a anunţat vineri Agenţia naţională oceanică şi atmosferică (NOAA) din SUA, subliniind rolul schimbării climatice în acest nou record, relatează AFP, citată de AGERPRES.
„Luna iulie este în general luna cea mai caldă a anului, dar luna iulie 2021 s-a autodepăşit, devenind luna iulie şi în general luna cea mai caldă înregistrată vreodată”, a declarat într-un comunicat şeful NOAA, Rick Spinrad, adăugând că „aici, primul loc este cel mai rău”.

Temperatura globală la suprafaţa planetei a fost cu 0,01 grade Celsius mai ridicată faţă de precedenta cea mai caldă lună iulie, în 2016 (la egalitate cu lunile iulie din 2019 şi 2020).
„Acest nou record se adaugă traiectoriei îngrijorătoare şi deranjante pe care schimbarea climatică a plasat globul”, a spus Rick Spinrad.
Înregistrările privind temperaturile au început în urmă cu 142 de ani, a precizat șeful NOAA.
La rândul său, Serviciul european Copernicus privind schimbările climatice (C3S) a estimat săptămâna trecută că iulie 2021 a fost a treia cea mai caldă lună iulie înregistrată pe Terra. Este însă un lucru frecvent ca raportările agenţiile

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.