Vânzări mai bune la produsele tradiționale

În această perioadă de sărbători, produsele tradiționale din carne de porc sunt nelipsite de pe mesele din județul Iași, astfel că producătorii locali s-au aflat la foc continuu pentru a putea onora toate comenzile.

La capitolul vânzări se poate vorbi de o creștere cu 15 la sută față de anul trecut, chiar dacă nu se cumpără în cantități foarte mari.

În comuna Tomești județul Iași, Petru Baciu lucrează în mica sa fabrică de procesare a produselor din carne de porc de aproape 25 de ani și știe că niciodată nu a fost un an la fel cu altul. Nu a mărit prețurile, spune ieșeanul, și totodată folosește la produsele tradiționale pe care le prepară numai carne de la ferme din zona Moldovei.

Produsele specifice perioadei de iarnă au fost cele mai căutate, spune ieșeanul.

„În această perioadă, avem chișcă, celelalte produse din porc: cotlet afumat, ceafă, kaizer, pieptul de porc, pastramă de porc. Toate produsele noastre sunt din carcasă românească, afumate la lemn de fag sau cireș, cu maturare de 10 zile”, explică Petru Baciu.

Întrebat cum au mers anul acesta vânzările, ieseanul spune că, una peste alta, a trecut cu bine peste 2023.

„A fost un an cu perioade când a mers mai bine datorită faptului că s-au îndreptat clienții către magazinele specializate, au evitat magazinele mari, au evitat aglomerația și au fost perioade bune. Sigur că au fost și perioade mai puțin bune, s-au pierdut unele vânzări către Horeca. S-a câștigat pe partea ailaltă, plus, minus, suntem acolo”, mai spune Petru Baciu.

Produsele sale pot fi găsite în magazinele proprii, în magazinele tip băcănie, dar și în în Piața Păcurari, acolo unde sunt produse tradiționale, și pe Ștefan cel Mare. 

Cât despre produsele finale se poate spune că s-a lucrat mult, au fost respectați toți pașii pentru ca fiecare rețetă să iasă foarte bine. Au fost folosite condiment obișnuite precum usturoi, boia dulce, boabe de piper, foi de dafin și toate au stat la macerat. După aceea au fost lăsate în camerele speciale amenajate și când au ajuns la parametrii optimi au putut fi scoase la vânzare.

Cum sărbătorile de iarnă continuă, ieșeanul speră ca produsele tradiționale să aibă căutare și în zilele ce urmează.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole