Vanatoarea reintrodusa in Delta Dunarii: Se apropie "macelul"?

A fost reintrodusa vanatoarea sportiva in Delta Dunarii sau nu? Camera Deputatilor ar fi adoptat legea, dar Ponta a declarat ca Guvernul se va opune. Intre timp, asociatiile si ONG-urile care se ocupa cu protejarea Deltei si a mediului s-au autosesizat.

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat marti ordonanta 127/2010 privind unele masuri destinate dezvoltarii economico-sociale in Delta Dunarii, care prevede, printre altele, ca practicarea pescuitului recreativ-sportiv si a vanatorii rational reglementata in aceasta zona se poate efectua pe baza actelor eliberate de Administratia Rezervatiei.

Legea e prevede reintroducerea vanatorii sportive, crearea unui Colegiu Coordonator, numit politic, si aprobarea unui algoritm de impartire a taxelor provenite din exploatarea resurselor naturale, scrie romanialibera.ro.

Configuratia votului a fost urmatoarea: voturi pentru aprobarea legii – 89 PSD, 52 PNL, 8 PDL, 1 UDMR, minoritati 14, UNPR 8, neafiliati 5. Voturi impotriva: 58 PDL, PNL 2, UDMR 2. Abtineri: 7 PDL, UDMR 12, neafiliati 1.

Premierul Victor Ponta a declarat, marti, ca OUG 127/2010 care permite vanatoarea in Delta nu a fost adoptata de Camera, potrivit informatiilor pe care le detine, el subliniind ca, in situatia in care ordonanta ar fi trecut, va uza de armele juridice ale Guvernului pentru a impiedica acest lucru

Prin amendamentul aprobat de Camera Deputatilor, rezervatia naturala Delta Dunarii va deveni teatrul unui macel. Cea mai renumita biosfera a Europei se va transforma intr-un poligon de tragere cu tinte vii.  (…) In caz de nesesizare a Curtii Constitutionale, sansa salvarii faunei din Delta Dunarii ramane domnului presedinte Traian Basescu”, a declarat miercuri, Marius Marinescu, presedintele Federatiei pentru protectia mediului si a animalelor.

Asociatia Salvati Delta solicita Presedintelui Romaniei, Dl. Traian Basescu, sa nu promulge acest act normativ, relateaza rtv.net.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult