Valoarea pagubelor produse de ploi în Iași, estimată la peste 25 milione de lei

7
inundatiedd În perioada 21 mai – 23 mai 2013, în judeţul Iaşi au avut loc precipitaţii abundente sub formă de ploaie şi grindină. Au fost afectate 19 comune, iar valoarea totală a pagubelor a fost estimată la 25,2 milioane lei.
În total, scurgerile de pe versanţi şi grindina au avariat 19 poduri şi podeţe, peste 16 kilometri de drum judeţean, aproape 40 de kilometri de drumuri comunale şi săteşti şi peste 17.000 hectare de teren arabil
     Cele mai afectate au fost cele de porumb – 5.706 hectare, floarea soarelui – 2.889 hectare, grâu – 2.681 hectare, vii – 1.049 hectare. Cele mai afectate comune au fost Cepleniţa, unde valoarea pagubelor a fost estimată la aproape 4,22 milioane lei, Coarnele Caprei cu 3,4 milioane lei, Gropniţa cu 2,8 milioane lei, Probota cu 2,7 milioane lei.

Autoritățile anunță că în perioada 21 mai – 23 mai au fost afectate de fenomenele meteorologice extreme 19 comune: Coarnele Caprei, Cepleniţa, Cotnari, Fântânele, Focuri, Gropniţa, Probota, Scobinţi, Roşcani, Tătăruşi, Vlădeni, Vânători, Lespezi, Răducăneni, Scânteia, Movileni, Grajduri, Moşna şi Rediu. În această perioadă se lucrează la evaluarea pagubelor produse de precipitaţiile căzute după data de 23 mai.

      Totodată, echipe formate din reprezentanţi ai mai multor instituţii verifică toate raportările primite de la comitetele locale pentru situaţii de urgenţă pentru a stabili în ce proporţie au fost afectate obiectivele.
Citește și

Cmentariile sunt închise