Valeriu Tabără: Universităţile nu dispun de utilaje de ultimă generaţie pentru practică în agricultură

13

tractor_tanarÎn aceste zile, la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Bucureşti, a avut loc un târg de locuri de muncă în agricultură pentru studenţi.

Angajatorii au apreciat evenimentul ca fiind unul interesant pentru firmele lor, iar studenţii au recunoscut că întâlnirea cu firmele a fost una foarte fructuoasă pentru ei, chiar dacă nu s-a finalizat mereu cu angajări, aşa cum era de aşteptat.

Una dintre cele mai dure probleme cu care s-au întâlnit şi unii şi alţii a fost lipsa de cunoştinţe practice a studenţilor şi carenţele lăsate de lipsa practicii în domeniu. Fostul ministru al Agriculturii, Valeriu Tabără, profesor de agronomie şi el, a recunoscut că universităţile agricole din România, deşi sunt foarte bune, nu au la dispoziţie utilaje de ultimă generaţie pe care tinerii să îşi facă practica, aşa că aceştia intră cu un handicap enorm pe piaţa muncii actuală.

Citește și
1 Comentariu
  1. […] Una dintre cele mai dure probleme cu care s-au întâlnit şi unii şi alţii a fost lipsa de cunoştinţe practice a studenţilor şi carenţele lăsate de lipsa practicii în domeniu. Fostul ministru al Agriculturii, Valeriu Tabără, profesor de agronomie şi el, a recunoscut că universităţile agricole din România, deşi sunt foarte bune, nu au la dispoziţie utilaje de ultimă generaţie pe care tinerii să îşi facă practica, aşa că aceştia intră cu un handicap enorm pe piaţa muncii actuală. sursa: agro-tv.ro […]

Cmentariile sunt închise