Valeriu Tabără: Ar trebui ca și alte structuri agricole să intre pe finanțare europeană

21

Tabara_ValeriuFostul ministru al Agriculturii, prezent în studioul AGRO TV, a afirmat că România nu ar fi avut nevoie de un nou Program Național de Dezvoltare Rurală, ci de continuarea celui vechi, în așa fel încât să nu fie necesară verificarea noului program de europeni, ci să fie suficientă vizarea continuării celui vechi.

El crede că, deși nu ar recomanda să fie făcute programe pentru fiecare regiune în parte, ar putea să fie găsite soluții speciale pentru anumite zone, în funcție de specificitatea acestora.

“Am spus că există un risc ca în loc să decongestionăm PNDR-ul, îl vom îngreuna. Evident s-a întâmplat acest lucru. Ar fi grav dacă aceste încurcături care au apărut în program se datorează unor ingerențe politice. Aș vrea ca, totuși, să cred că prin acest program să sprijine și alte structuri care nu  au fost ajutate până acum și că se va face un pas înainte”, a spus Tabără.

Acesta s-a plâns de faptul că în România nu există acum posibilitatea de a apela la servicii de consultanță,  ca până acum și a solicitat autorităților să îi sprijine pe fermieri.

 

 

Citește și

Cmentariile sunt închise