Valeriu Steriu: Fermierii trebuie să înţeleagă că trebuie să contribuie la un fond mutual

18

steriuDeputatul Valeriu Steriu, prezent în studioul AGRO TV, a declarat că direcţionarea unor bani pentru despăgubirea fermierilor afectaţi de secetă nu este o soluţie pentru aceştia şi că implică o nedreptate.

Pornind de la cazul unui fermier care a investit un milion de euro într-un sistem de irigaţii şi a avut o producţie bună de grâu în acest an, el a afirmat că ar fi incorect ca acesta să nu fie despăgubit de stat, fiindcă nu a avut pierderi, în timp ce vecinul său, care nu a făcut o investiţie similară, să primească bani din buget.

Acesta a declarat că singura soluţie ar fi ca toţi fermierii să contribuie obligatoriu la un fond mutual pentru ei, din care să fie acoperite, măcar parţial, pierderile pe care un agricultor le poate avea, din cauze naturale.

Steriu crede că dacă implicarea fermierilor nu este obligatorie, ci opţională, fondul mutual nu are cum să funcţioneze, fiindcă lasă loc la prea multe comentarii, care nu fac bine nimănui, nici agricultorilor, nici statului, care, în final, este nevoit să îşi asume unele pierderi.

Citește și

Cmentariile sunt închise