Vâlcenii ezită să culeagă căpşuni în Spania, pentru 40 de euro pe zi

20

fermier_caineSpaniolii oferă 800 de locuri de muncă la cules de căpşuni. Deşi nu au variante, şomerii din Râmnicu Vâlcea sunt nehotărâţi.

Vâlcenii nu sunt dispuşi să îşi părăsească familiile pentru a pleca la muncă în străinătate, chiar dacă este vorba de un contract sezonier. Unii sunt chiar sceptici în privinţa seriozităţii angajatorului spaniol şi a condiţiilor oferite, în ciuda faptului că recrutarea se desfăşoară prin Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă Vâlcea.

Pentru angajare nu este necesară cunoaşterea limbii spaniole, iar durata contractului este de trei luni.

Compania spaniolă caută persoane între 18 şi 40 de ani, iar salariul oferit este de 40 euro pe zi. Cu toate acestea, şomerii nu par tentaţi să-şi lase familia pentru a pleca în străinătate.

Conducerea Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă Vâlcea susţine că, până acum, nu au fost probleme cu angajatorul spaniol.

Vâlcenii selectaţi vor munci şase ore şi jumătate pe zi şi vor avea liber o singură zi pe săptămână. Cazarea şi transportul sunt asigurate de angajator, dar vor fi decontate din salariul muncitorilor. (Sursa: tvr.ro)

 

Citește și

Cmentariile sunt închise