29 mai 2022 - 02:42

Utilaje agricole, vegetație uscată și fân, mistuite într-un incendiu de proporții

Un incendiu masiv a cuprins aproape zece hectare de teren din localitatea Păuşa, comuna Nojorid, județul Bihor, punând în pericol o fermă şi la mai multe gospodării din zonă.

Mai multe echipaje de pompieri de la ISU Crişana au mobilizate la faţa locului în lupta pentru stingerea flăcărilor, informează AGERPRES.

„Pompierii militari din cadrul Detaşamentelor 1 şi 2 Oradea acţionează în localitatea Păuşa, pentru stingerea unui incendiu care se manifestă generalizat la un utilaj agricol şi la vegetaţie uscată şi fân, pe o suprafaţă de aproximativ 10 hectare, cu pericol de propagare la o fermă şi la mai multe gospodării”, a transmis mr. Camelia Roşca, purtător de cuvânt al ISU Crişana.

Incendiul a căpătat proporţii, iar intervenţia pompierilor este dificilă.

„Există mai multe focare dispersate pe o suprafaţă de peste 10 hectare, iar din cauza vântului puternic şi a cantităţii mari de materiale combustibile (fân, paie, vegetaţie uscată) flăcările se extind cu repeziciune. La faţa locului sunt mobilizate patru echipaje de pompieri militari cu patru autospeciale de lucru cu apă şi spumă, fiind totodată alertaţi şi membrii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Nojorid”, a mai precizat reprezentantul ISU Crişana. 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.