17 octombrie 2021 - 12:06

Utilaje agricole moderne donate în scop didactic

Studenții Facultății de Agricultură, din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV)  „Ion Ionescu de la Brad” din Iași, vor avea parte de lucrări practice inedite și diversificate datorită parteneriatelor semnate între instituția de învățământ superior și reprezentanți ai mediului economic agricol. utilaje

Astfel, pentru o mai bună cunoaștere și înțelegere a echipamentelor necesare în agricultură, diverse firme și-au manifestat intenția de a pune la dispoziția facultății utilaje în scop didactic.

Mai multe utilaje au fost donate în scop didactic studenților Facultății de Agricultură, din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iași. Cursanții vor avea parte de lucrări practice inedite și diversificate datorită parteneriatelor semnate, relatează bzi.ro.

Facultatea de Agricultură a primit recent, ca și donație, mașină pentru efectuat tratamente fitosanitare și un echipament pentru recoltat porumb.

„În ceea ce privește relația cu mediul economic agricol, ne dorim o mai intensă colaborare cu întreprinderile din agribusiness. Astfel, studenții noștri au avantajul conectării la tendințele tehnologice de pe piață, iar întreprinderea își facilitează transferul de tehnologie și informație către rețelele de fermieri și, de asemenea, își atrage resursa de muncă bine pregătită dintre inginerii agronomi formați în cadrul facultăți noastre”, a declarat conf. univ. dr. Denis Țopa, decanul Facultății de Agricultură.

Pentru studenții Universității, desfășurarea unor astfel de parteneriate reprezintă și posibilitatea de a observa evoluția echipamentelor folosite în diverse procese necesare în agricultură și adaptarea acestora noilor tendințe și cerințe ale agriculturii durabile și sustenabile.