Usturoiul te scapă de alergiile de iarnă

În sezonul rece, răcelile durează între trei și șapte zile, dar simptomele alergiei de iarnă persistă mult mai mult timp. Iată câteva remedii naturiste care îţi pot fi de mare ajutor în cazul alergiilor de iarnă.
Echinacea. Această plantă cu proprietăți antivirale și antibacteriene conține polizaharide care pot ridica nivelul globulelor albe. Sunt recomandate trei grame de Echinacea Purpurea luate zilnic atunci când eşti bolnav.

Astragalus. Rădăcina acestei plante medicinale poate fi pusă în supe pentru a stimula sistemul imunitar în timpul sezonului rece. Se recomanda să iei zilnic 2-6 grame de Astragalus, sub formă de capsule.

Usturoi. Pentru a preveni și combate răceala consumă usturoi în stare crudă. Un cățel de usturoi consumat zilnic cu diferite alimente este foarte bun.

Soc. Această plantă este bogată în quercitina, un antioxidant cu proprietăți antiinflamatoare și antihistaminice. În plus, socul poate întări sistemtul imunitar. Specialiștii recomandă siropul, care are extract de soc, câte 1-2 lingurițe de patru ori pe zi, timp de 3-4 zile cât te simți rău. De asemenea, și ceaiul de soc este eficient.

Andrographis. Planta reprezintă unul dintre cele mai eficiente remedii naturale împotriva răcelii și gripei. Recomandarea specialiștilor este de 400mg de Andrographis de trei ori pe zi după ce apar simptomele.

Ghimbir. Curăţă o bucată de rădăcină de ghimbir proaspăt, taie circa cinci centimetri, apoi feliează această porțiune și pune-o într-un recipient cu două cești de apă. Fierbe apa și feliile timp de 20 de minute (ținând recipientul neacoperit), pune produsul într-o cană, adaugă o lingură de miere și sucul de la o jumătate de lămâie și apoi îl poţi bea.

Extract din frunze de măslin. Extractul din frunze de măslin are efecte antiinflamatoare și antimicrobiene. Recomandat ar fi să foloseşti extractul sub formă lichidă, pune 3-5 picături în apa caldă și fă gargară.

Întăreşte-ţi sistemul imunitar consumând alimente bogate în vitamina C, cum ar fi kiwi, citrice, broccoli, hidratează-te cum trebuie și bea ceai verde ori negru.

Sursa: http://www.libertatea.ro/detalii/articol/usturoiul-te-scapa-de-alergiile-de-iarna-426277.html

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult