Usturoiul şi orezul crud, duşmanii obezităţii

În lumea întreagă, circulă sute şi sute de diete promiţătoare şi sofisticate. Toate reţetele testate, de cei interesaţi, au un numitor – combaterea obezităţii.

Cele mai recente cercetări arată că usturoiul are capacitatea unică de a preveni şi de a trata o serie de complicaţii strâns legate de afecţiunile cardiovasculare. În cazul bolnavilor cardiaci, care erau şi supraponderali, cura cu usturoi a fost eficientă şi în profilaxia obezităţii. „Grăsuţii” au urmat un regim simplu: seara, înainte de culcare, au consumat câte doi-trei căţei de usturoi.

Cina lor a fost alcătuită din salate proaspete cu legume şi carne de pasăre, fiartă sau gătită la cuptor. În trei luni, cura cu usturoi i-a ajutat să „topescă” între opt şi zece kilograme.

O altă cură de slăbire a asociat usturoiul cu orezul crud. Subiecţii care au vrut să slăbească au înghiţit dimineaţa boabe de orez crud şi câte un căţel de usturoi. În prima – zi un bob, a doua z i- două boabe, iar numărul acestora a crescut până la 15. Din a a 16-a zi, nunărul boabelor de orez a scăzut cu câte un bob în fiecare zi, iar la sfârşitul lunii s-a ajuns la un bob. În acest interval, s-a înghiţit şi câte un căţel de usturoi. După cinci-şase luni, cercetătorii au observat că subiecţii au pierdut în greutate circa 17 kilograme.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult