20 mai 2022 - 00:54

URGENT la APIA! Se depun cererile pentru mai multe subvenții

Agenția de Plăți si Intervenție pentru Agricultură (APIA) primește în această perioadă cererile de plată pentru mai multe scheme de sprijin derulate de agenție. Având în vedere că ultima zi din luna aprilie cade într-o zi nelucrătoare, anumite termene limită au fost amânate până luni, 2 mai 2022.

Printre schemele de sprijin pentru care APIA primește cereri zilele acestea se numără următoarele:

  1. Sprijin pentru măsura de stocare a cărnii de porc – termen limită: 29 aprilie.

Ajutorul se acordă operatorilor care, într-un termen determinat, retrag de pe piaţă o cantitate de carne de porc, fixată în prealabil, proaspătă sau refrigerată, pe care o menţin în stoc, fără schimbarea depozitului, pe o perioada prevăzută într-un contract.

Beneficiarii ajutorului sunt toate persoanele fizice autorizate, II, IF sau persoane juridice, plătitori de TVA, stabilite pe teritoriul Comunitar şi care:

  • desfăşoară activitatea în sectorul cărnii şi/sau cel al creşterii animalelor şi sunt înscrişi în Registrul Comerţului,
  • dispun în vederea stocării de instalaţii corespunzătoare autorizate sau au încheiate contracte de depozitare în acest sens,
  • dispun de autorizaţie sanitar – veterinară.

2. motorina utilizată în agricultură trimestrul I 2022 – termen limită: 2 mai

Cererile se depun la centrele judeţene ale APIA, respectiv al Municipiului Bucureşti, de către administrator/reprezentantul legal sau împuternicitul acestuia, caz în care împuternicirea este emisă de către administratorul /reprezentantul legal şi este însoţită de copia actului de identitate al persoanei împuternicite.

3. ajutorul de stat în sectorul creșterii animalelor trimestrul I 2022 – termen limită: 2 mai

Cererea de plată a ajutorului de stat pentru serviciile de determinare a calităţii genetice a raselor de animale, completată de către prestatorii serviciilor se poate depune lunar/trimestrial, conform opţiunii menţionate în cererea iniţială, la centrele judeţene ale APIA, respectiv al municipiului Bucureşti, în termen de 20 de zile lucrătoare următoare încheierii lunii/trimestrului pentru care se solicită ajutorul de stat, însoţită de documentele aferente perioadei pentru care s-au efectuat serviciile.

4. Programul Național Apicol – termen limită: 2 mai

Valoarea sprijinului financiar alocat anului 2022 pentru PNA este de peste 60 milioane lei. ererile pot fi depuse de către formele asociative apicole legal constituite care solicită sprijin pentru măsura “Asistență tehnică pentru apicultori și organizațiile de apicultori”, dar și de către apicultori pentru acțiunile C.4. „Achiziţionarea de mijloace de transport apicol fără autopropulsie – remorcă apicolă/pavilion apicol şi mijloace fără autopropulsie de încărcare–descărcare a stupilor în pastoral”, respectiv D.3. “Achiziționarea de accesorii apicole de către stupinele de elită/multiplicare”.

Cererile de intenție împreună cu documentele aferente se depun la sediile Centrelor APIA sau se transmit de către fermieri prin mijloace electronice (poșta electronică, fax etc).

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

  1. O zi binecuvăntată vă doresc, aș dori să știu ce trebuie să fac pentru a primi acciza la combustibil la instalații de irigat cu motoare termice . VĂ MULȚUMESC

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.